(Studie)begeleiding

Veel jongeren hebben last van leerproblemen. Het lukt je maar niet om alles op tijd af te krijgen, je twijfelt voortdurend of je wel genoeg hebt gedaan en op het moment dat je een toets moet maken zakt de moed je in de schoenen en krijg je ter plekke een black-out. Of je neemt je ’s ochtends voor om vandaag eindelijk te gaan beginnen met leren. Maar als de dag vordert is er iedere keer iets anders dat om aandacht vraagt: een vriend die appt, de afwas die je nog moet doen, nog even naar de nieuwste upgrade van jouw favoriete game kijken. Sommige mensen hebben erg veel last van gevoelens van onzekerheid, faalangst, of gewoon niet gemotiveerd zijn voor wat je moet doen. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van hoe het je met de beste bedoelingen van de wereld niet lukt om jouw einddoel te halen: overgaan, een diploma halen, genoeg punten om door te mogen naar het tweede studiejaar.

In veel gevallen kan ik iets voor je betekenen. Ik ga uit van het principe van zelfmanagement. Als je weet hoe je hiermee om kunt gaan dan zul je merken dat je er steeds minder last van hebt. Als je weet hoe je met jouw gevoel om kunt gaan, ben je niet langer afhankelijk van anderen. Mijn begeleiding is altijd toegesneden op jouw persoonlijke situatie. Waar het om gaat is dat je wordt geholpen met de dingen waar je mee rondloopt. Begeleiding vindt in principe bij jou thuis plaats. Als dat om de een of andere reden niet kan, kun je ook naar mijn praktijk toekomen. Mijn werkgebied ligt in de regio Utrecht.

Soms komt het voor dat er een diepere oorzaak is voor hoe je je voelt, bijvoorbeeld als je last hebt van ADHD of ASS. Bij veel mensen wordt dat al op jonge leeftijd vastgesteld, maar niet bij iedereen. Als je het gevoel hebt dat dit misschien aan de hand is dan is de eerste stap richting jouw huisarts. Ik stel zelf geen diagnoses, maar de huisarts kan je doorverwijzen naar iemand die daarin gespecialiseerd is. Een juiste diagnose is heel belangrijk want dan kunnen begeleiding en/of behandeling daar maximaal op afgestemd worden.

Tarieven

  • Kennismaking: Gratis
  • Begeleiding: €72,- p/u (vrijgesteld van btw.)

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden counseling geheel of gedeeltelijk in hun pluspakket. Maatschappijen waarvan dat bekend is kun je vinden in dit bestand. Het is aan te raden om dit zelf ook even na te vragen. Voor meer informatie en voor afspraken kunt je terecht op de contactpagina.

Nederlandse gemeenten vergoeden persoonlijke begeleiding via een Persoonsgebonden budget (Pgb) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aan mensen die nog niet helemaal zelfredzaam zijn. Bijvoorbeeld een diagnose ASS of ADHD. Hiervoor is een indicatie nodig. Als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt kun je het best contact opnemen met jouw huisarts of het buurtteam in de plaats/wijk waar je woont.

error: Content is protected !!