Studiebegeleiding

Veel jongeren hebben last van leerproblemen. Het lukt je maar niet om alles op tijd af te krijgen, je twijfelt voortdurend of je wel genoeg hebt gedaan en op het moment dat je een toets moet maken zakt de moed je in de schoenen en krijg je ter plekke een black-out. Of je neemt je ’s ochtends voor om vandaag eindelijk te gaan beginnen met leren. Maar als de dag vordert is er iedere keer iets anders dat om aandacht vraagt: een vriend die appt, de afwas die je nog moet doen, nog even naar de nieuwste upgrade van jouw favoriete game kijken.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van hoe het je met de beste bedoelingen van de wereld niet lukt om jouw einddoel te halen: overgaan, een diploma halen, genoeg punten om door te mogen naar het tweede studiejaar.

Sommige mensen hebben erg veel last van gevoelens van onzekerheid, faalangst, of gewoon niet gemotiveerd zijn voor wat je moet doen. Als je weet hoe je hiermee om kunt gaan dan zul je merken dat je er steeds minder last van hebt. Maar soms komt het ook voor dat er een diepere oorzaak is voor hoe je je voelt, bijvoorbeeld als je last hebt van ADHD, autisme of dyslexie. Bij veel mensen wordt al op jonge leeftijd vastgesteld, maar niet bij iedereen. Bovendien wil zo’n diagnose nog niet zeggen dat je ook weet hoe je er mee om kunt gaan.

In veel gevallen kan ik iets voor je betekenen. Ik ga uit van het principe van zelfmanagement. Als je weet hoe je met jouw gevoel om kunt gaan, ben je niet langer afhankelijk van anderen. Mijn begeleiding is altijd toegesneden op jouw persoonlijke situatie. Waar het om gaat is dat je wordt geholpen met de dingen waar je mee rondloopt. Begeleiding vindt in principe bij jou thuis plaats. Als dat om de een of andere reden niet kan, kun je ook naar mijn praktijk toekomen.

Tarieven

  • Kennismaking: Gratis
  • Begeleiding: €72,- p/u (vrijgesteld van btw.)

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden counseling geheel of gedeeltelijk in hun pluspakket. Maatschappijen waarvan bekend is dat ze geheel of gedeeltelijk vergoeden kun je vinden in dit bestand.

Nederlandse gemeenten vergoeden persoonlijke begeleiding via een Persoonsgebonden budget (Pgb) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aan mensen die nog niet helemaal zelfredzaam zijn. Hiervoor is een indicatie nodig. Als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt kun je het best contact opnemen met jouw huisarts of het buurtteam in de plaats/wijk waar je woont.

error: Content is protected !!