Begeleiding

Veel middelbare scholieren, maar ook studenten hebben last van studieproblemen. Het lukt je maar niet om alles op tijd af te krijgen, je twijfelt voortdurend of je wel genoeg hebt gedaan en op het moment dat je een toets moet maken zakt de moed je in de schoenen en krijg je ter plekke een black-out. Herkenbaar?

Of, … je neemt je elke ochtend voor om vandaag dan toch eindelijk te gaan beginnen met leren. Maar als de dag vordert is er iedere keer iets anders dat om aandacht vraagt: een vriend die appt, de afwas die je nog moet doen, nog even naar de nieuwste upgrade van jouw favoriete game kijken, … Herkenbaar?

Of, … je zit in de collegezaal, maar het lukt je maar niet om je te concentreren op wat er wordt gezegd. Je aandacht dwaalt voortdurend af, … naar je fiets die een lekke band heeft, … naar de zomervakantie, … naar die leuke jongen op de achterste rij,… Herkenbaar?

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van hoe het je met de beste bedoelingen van de wereld niet lukt om jouw einddoel te halen: overgaan, een diploma halen, genoeg punten om door te mogen naar het tweede studiejaar…

Sommige problemen kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld ADHD, autisme of dyslexie. Als dit speelt, dan is dat meestal (maar niet altijd) al op de basisschool vastgesteld. Dat betekent alleen nog niet dat je dan ook weet hoe je er mee moet leven.

Ander studieproblemen kunnen bijvoorbeeld komen door onzekerheid, faalangst, of gewoon niet gemotiveerd zijn voor wat je moet doen. Dat is iets dat bij veel mensen voorkomt, maar lastig is het wel!

In beide gevallen kan Humanos mogelijk iets voor je betekenen. Wij gaan uit van het principe van zelfmanagement. Iemand die honger heeft kun je een vis geven, maar het is beter om hem/haar te leren vissen. Van het eerste wordt je al snel afhankelijk en van het tweede waarschijnlijk zelfstandig.

Sommigen leren snel en anderen doen daar iets langer over. De begeleiding van Humanos is echter altijd toegesneden op jouw persoonlijke situatie. Waar het om gaat is dat je wordt geholpen met de dingen waar je mee rondloopt. Begeleiding vindt in principe bij jou thuis plaats. Als dat echt niet kan dan zoeken we een andere oplossing.

Tarieven

  • Kennismaking: Gratis
  • Begeleiding: €72,- p/u

Nederlandse gemeentes vergoeden persoonlijke begeleiding (rugzakje) via een Persoonsgebonden budget (Pgb) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aan mensen die niet zelfredzaam zijn. Hiervoor is een indicatie nodig. Als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt kun je het best contact opnemen met jouw huisarts of het buurtteam in de plaats/wijk waar je woont.

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden counseling geheel of gedeeltelijk in hun pluspakket. Maatschappijen waarvan bekend is dat ze geheel of gedeeltelijk vergoeden kun je vinden in dit bestand.

error: Content is protected !!